VI FÅR SPARA DEN HÄR TEXTEN TILL 2022

Vi är mycket glada över att Vävmässan är i vår region och vi vill göra något roligt för besökarna. För att få till det behöver vi vara många som arbetar tillsammans. Detta är verkligen ett tillfälle att lära känna många vävare i regionen och få nya vävvänner.

Här kommer vi hela tiden att uppdatera vad som händer i vårt bidrag till en lyckad VÄV2022

VÄVTORGET

Väv i väst kommer att ansvara för vävtorget !

Vi kommer att erbjuda vävning i grindvävstol, väva växtstöd i armeringsjärn, väva i cykelhjul, väva i stående gobelängvävstol, väva på stenar...

Vi tänkte oss att vävtorget ska vara rikligt bemannat av oss medlemmar. mer info och planer kommer

VÄVDYNA

Vävdynor, som är Riksvävarnas projekt kommer att visas på Väv i västs årsmöte i Lidköping och av de som visas där kommer tre att visas på Riksvävarnas årsmöte i Skellefteå. De kommer att ställas ut i Riksföreingens monter på VÄV 2020.

Men alla de andra ???

Medlemmar i väv i väst är välkomna att låna ut sin dyna till vävmässan. Vi kommer lägga ut dem på stolar på hela mässan. Det blir en extrautställning på mässan ! Den kommer att finnas överallt. Dynorna kommer att namnas och sättas fast på stolen med fiskelina. Obs ! Du kanske inte ska lägga ut din dyraste och mest arbetade dyna. Folk kommer att sitta på dem. kanske spilla kaffe, i värsta fall lägga rabarber på dem. Vi har ingen möjlighet att försäkra dem, men vi tycker att det ska bli så kul att lappen med vår förening och våra vävare finns överallt. Vi ska försöka samla in och dela ut på ett enkelt sätt. Obs nr 2: ingen jurybedömning eller valsituation på dessa dynor. STORLEK: en vanlig klappstol eller pinnstol.