Utmärkelsen Skedkroken

 

Vid Väv i Västs årsmöte 2023 tilldelades Lisbeth Granberg utmärkelsen Skedkroken för hennes enastående insatser för och engagemang i Väv i Väst och vävningen i Västsverige.

Hon har under många år ställt upp ideellt för både Väv i Väst och Riksstyrelsen.

Lisbeth har som kursledare i Väv i Västs, ABF:s och Vuxenskolans regi varit mycket uppskattad för sina goda kunskaper i hantverket vävning som hon villigt delat med sig på ett pedagogiskt sätt.

Lisbeth har deltagit i flera värdefulla projekt.

Till Ryaprojektet i mitten av 1990-talet bidrog hon med två vävnader. En sängrya vävd efter en förlaga från år 1813 samt en matta designad av en textilkonstnär. Se boken Nock, Ragg, Rya.

Under år 1997 deltog Lisbeth i projektet Gunneboslott - åter till 1700-talet. Då handvävdes inredningstextilier och tyger till guidernas kläder.

Dessutom tillhör Lisbeth Gruppen 9 vävare som arbetat med att förnya finnväven/dubbelväven.

Lisbeth skickar med en hälsning.

”Tusen tack till Väv i Väst för den fina utmärkelsen ” Skedkroken” som jag har fått mottaga. Utmärkelsen var en vacker skedkrok i silver, ett diplom med fina ord om mitt engagemang i Väv i Väst och vävningen, och en stor fin bukett med blommor. Jag är så tacksam för detta. Diplomet skall jag rama in och sätta upp i min ateljé.”

 

Text och foto Margareta NicklassonDela den här sidan