Fibrer

Så här såg föredraget ut hemma hos mig i Grebbestad

Så här såg föredraget ut hemma hos mig i Grebbestad

49 personer anmälde sig !

Elaine hade en powerpoint och till höger såg man bild på henne  och ibland syntes hon i hela bilden och ibland kunde man se oss åhörare.

Det var en bra föredrag, informativt och trevligt framfört. Det kom en del frågor på chatten, som Elaine besvarade allteftersom.

Helt fantastiskt att kunna sitta hemma och "träffa " så många.

Tisdag den 17 november inbjuder vi till ett föredrag om fibrer av Elaine Karhinen

Kl 19.00 på ZOOM.

Medlemmar i Väv i väst eller Riksvävarna betalar inget. Är du inte medlem kostar det 50 :-

STUDIEFÖRBUNDET VUXENSKOLAN är medarrangör


Som vävare hanterar vi textila fibrer hela tiden, det är ju liksom grejen med att väva - att skapa tyg från garn som i sin tur skapats av fibrer. Men har du någon gång funderat på vilka egenskaper bomull, lin och ull egentligen har? Kanske har du sett ett gäng andra fibrer på diverse tvättråd på köpekläder? Vad är egentligen viskos, polyester, ramie, lyocell och hampa? Vad ska vi välja för garn för att kunna väva mjuka, gosiga men samtidigt slitstarka tyger att sy en morgonrock av?

Det här är textil materiallära, en introduktion till de vanligaste textilfibrerna som vi stöter på och vi kommer prata om både naturliga och syntetiska fibrer. Det blir två nördiga timmar med genomgång av bland annat egenskaper som nöthållfasthet och uppsugningsförmåga, polyamid vs polyester och ni kommer att få en överblick över hur den textila fiberfamiljen ser ut.

Dela den här sidan