Vill du låna en solfjäderssked?


Väv i Väst vill uppmuntra till all slags vävning!

Som ett led i detta har förening köpt in en solfjäderssked, som du som medlem har möjlighet att låna en månad för priset av 100:-.

Är du inte medlem i Väv i Väst eller Riksvävarna kostar det 150:-.

Om du vill bli medlem så betalar du medlemsavgiften till Riksvävarna och hyran för solfjädersskeden till Väv i Västs Swish: 123 405 72 46.

Skedtäthet 50/10 och längd 60 cm.

Så här går det till:

• Du fyller i en intresseanmälan och skickar via mail till Marie Lundin, mimmilundin@telia.com • Du får en bekräftelse på vilken kalendermånad du blir inbokad på, samt kontaktuppgifter på låntagaren före dig.

Närbild

• Du betalar hyran till föreningens swishkonto senast 1 vecka innan din lånetid börjar.

• Väv i Västs Swish: 123 405 72 46

• Du hämtar solfjädersskeden hos föregående låntagare efter överenskommelse er emellan.

• I samband med att du vill låna solfjädersskeden godkänner du också att vi lämnar dina uppgifter vidare till nästa låntagare.

• Om ingen annan person står på kö åligger det dig att lämna solfjädersskeden till någon i styrelsen när lånetiden är slut.

Lena Dahle har hyrt solfjäderskeden till Lysekil vävstuga. Här får vi se några av deras fantastiskt vackra alster. Det är lin i både varp och inslag.

Bilder från Margareta Nicklasson. Man kan se hur hon hängt upp solfjädersskeden.

När Väv i Väst besökte vår vävvänort i Danmark, precis före pandemien, hade vi Winnie Poulson som fördraghållare en hel dag. Hon visade sina experiment med solfjädersskeden

Så blev sjalen vävd med solfjädersskeden

Här några närbilder från hennes handdukar. Det är ju kul att se hur ränderna svänger. Här finns utrymme för mycket experimenterande

Dela den här sidan